Här får du alla tipsen och svaren
 
 
Dags att skaffa
hemsida?
 

hemsida.at

 
 


        Bra att känna till

          Vad får en hemsida kosta

          Vad kostar det att regga ett www-namn

          Är det dyrt att skaffa en webbshop

          Siter som erbjuder gratis hemsidor

          De billigaste Webbyråerna

          De bästa och billigaste webbhotellen

 


       10 bra tips för sökoptimering!
                           Skapad den 19 Maj 2009  |  konfigurerad av WDF
                            Orginaldesignen är från css templates

             
             1. Välj ut dina nyckelord nogrannt! Det är bra om du slipper ändra på dessa i                     efterhand. De måste vara relativa till hemsidan! Goggles sökmotor jämför dessa med ditt                     domännamn och texten på hemsidan. Genomtänkta nyckelord får din hemsida att synas bättre,                     och framför allt nåt din sida ut till rätt målgrupp.

              2.Döp dina undersidor till olika namn! Ett vanligt fel många gör idag är att de döper                     alla sidorna (som titlar) på siten till samma namn. Oftast också bara företagsnamnet eller                    domännamnet. Gör inte det! Har du en undersida som handlar om fiskedrag och en annan som                     handlar om fiskerullar, döp då dessa till "fiskedrag" respektive "fiskerullar".


                          3. Anpassa din sida för folk som surfar utan en bildläsare! Väldigt många                     missar detta! Hur attraktivt det är för Google är lite omdiskuterat. Men man kan vara säker på                     att Googles sökmotorer tycker i alla fall inte illa om det. Sätt texter på dina bilder (och även                     länkar om du vill vara extra duktig).


                           4. Var sparsam med Flashanimationerna om du kan! Bygger du en sida i enbart                    flash så kommer den aldrig att få bra placering på Google om du inte betalar för annonsplats.                    Oavsett vad programmerarna inom flash menar, så är inte Googlebot (Googles sökmotor)                    anpassad för detta ännu. Den ser inte bilder och animationer, endast text. Nu kan man                    visserligen lägga in nyckelord och text i flash som Google hittar, men den har ofta svårt att                    relatera detta till siten i allmännt.


                             5. Bygg en site med korrekta sidor med validerad kod och CSS styles. Detta                     är ju egentligen basic, och självklart för många men det nämns ändå som ett viktigt tips här.

        6. Innehållet på din site. Arbeta så mycket som möjligt med ditt innehåll. Gör det                    attraktivt för besökarna. Ju mer unik du är desto längre stannar de på sidan. Detta innebär mer                    trafik. Mycket trafik på din webbsite är guld värt.        7. Anmäl din site på de stora sökmotorerna. Även om sökmotorerna ofta hittar din                    hemsida oavsett om du anmäler och registrerar den på Google, Yahoo, MSN Search osv. så                    registrera ändå den.


        8. Jobba med hemsidans länkar. Ju fler inlänkar du har till din sitem desto bättre är det.                    Google registrerar detta samt hur relevanta länkarna är. Sluta aldrig arbeta med dina länkar. De                    är guld värda. Anmäl dock inte din site till länkfarmar som utlovar hundratals inlänkar på ett                    ögonblick, för Google sållar bort sådana sidor. I värsta fall kan din sida försvinna helt från                    Googles index.Utlänkar är också viktigt. De ska också helst vara relevanta till sidans innehåll.        9. Arbeta med din sida kontinuerligt. Sluta inte arbeta med din sida. Lägg upp nytt                    material, länkar bilder. Se till att hålla liv i din sida. Besökare märker ofta direkt om en sida inte                    är underhållen eller ändrad sen de sist var där. Och tro mig de surfar vidare! Och Googles                    sökmotor märker det först av alla.

      10. Fånga din besökare direkt! Om du inte fångat besökaren på crika sju sekunder surfar                    de vidare. Ha intressanta rubriker, gör det lätt för folk att navigera på din sida, och försök inte                    vara allt för skrikig i färger och animationer så att ditt budskap når fram utan störande moment.


        Viktigt att veta

          Vad ska ingå när jag köper hemsida

          Är din hemsida professionellt gjord?

          Att bygga sin hemsida själv

          Bra länkar angående hemsidor

          Vad tar en webbyrå betalt i timmen

          Besök våran blogg (öppnas i nytt fönster)


        Sökoptimering

          10 bra tips för sökoptimering

          Googles verktyg för webbansvariga

          Få med din hemsida på Google

          Regga din hemsida på olika sökmotorer

          Sökmotorernas tillvägagångssätt

          Jobba med dina in- och utlänkar